Koffie in de tuin

Wist je dat uw tuin ook wel eens graag een koffietje lust?
Je kan koffieafval gebruiken als bemesting van uw tuin. Strooi het koffiedik van uw koffie- of espressomachine gewoon uit onder de planten, het is een prima bodemverbeteraar. Planten zoals  heide, azalea en rhododendron zijn er dol op! Als je blauwe hortensia’s in uw tuin hebt, strooi daar dan ook regelmatig wat koffiedrab rond. Door de mineralen die de koffie bevat krijgen uw hortensia’s een extra mooie blauwe kleur.
Koffie met papieren filterzakje kan je op de composthoop verwerken.

Koffiedik kan goed van pas komen bij het zaaien van kleine zaadjes, zoals o.a. wortelen en peterselie. Meng het zaad door het koffiedik en strooi het zo uit, dan zijn de zaadjes mooi gelijk verdeeld.

Koffie is ook een prima middel tegen slakken. Zo willen hosta’s nog wel eens door slakken angevallen worden. Leg gewoon een walletje koffiedik rond uw geplaagde planten en de slakken zullen ze met rust laten. Ook mieren houden over het algemeen niet van koffie.

Koffieafval kan eveneens helpen om katten uit je tuin te houden. Ze houden niet van de smaak van koffie die aan hun pootjes blijft kleven, je doet ze er geen kwaad mee, maar ze zullen uw tuin liever mijden.

Zo zie je dat afval niet voor altijd afval hoeft te blijven 😉

Delen:

En voor jezelf:

Iced-coffee
Iced Coffee
Zet een dubbele espresso of een zeer sterke koffie. Laat de koffie even afkoelen. Doe een handvol ijsblokjes, een koffielepeltje suiker en de espresso in een blender en mix alles fijn. Schenk uit in een hoog glas en werk af met wat cacaopoeder.
Erg verfrissend om op een warme zomerdag in je tuin van te genieten. Gezondheid!

Dit Artikel

Verwante onderwerpen