Keukenkruiden in potten

Om zelf kruiden te kweken heb je niet veel ruimte nodig, het kan perfect op uw vensterbank of terras. Bij het aankopen is het belangrijk om niet- geforceerd, lokaal gekweekt plantgoed te gebruiken. Daardoor slaan de plantjes gemakkelijk aan, en geniet je binnen de kortste keren van uw eigen kruidentuin(tje).

Hendrik plant hier dragon, daar kan je heerlijke béarnaisesaus, dragonolie of dragonazijn mee maken. Dragon moet je altijd vers gebruiken, anders verliest hij een groot deel van zijn aroma.

Het tweede plantje is daslook, een in de natuur beschermd kruid dat je dus niet zomaar mag plukken. Uw zelfgekweekte daslook kan je in slaatjes gebruiken of  je kan er bijvoorbeeld deze heerlijke pesto-saus mee maken.

Delen:

Dragonazijn maken

Vul een aarden of plastic pot met de dragon en overgiet met azijn tot het kruid helemaal onder staat. Laat, met een gesloten deksel, ongeveer acht weken trekken op een warme, donkere plaats. Elke dag even schudden. Na de acht weken kan je dan de dragonazijn zeven en in een donkere fles bewaren.
Gebruik deze dragonazijn voor vinaigrette, mayonaise en dressings.
Belangrijk: Gebruik geen gewone azijn. Die ontkalkt je beenderen! Gebruik liever witte wijnazijn of ciderazijn.

Dragonolie:
Doe enkele takjes dragon in een fles (olijf)olie.
Laat enkele weken rusten. Gebruik deze olie op salades en sauzen.

- Dragon
- Daslook
- Tijm
- Laurier

Verwante onderwerpen